– Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Center for Is og Klima > Nyheder

Nyheder

1 2 3 4 5 6    

Ny iskerneboring i Nordøstgrønland

24. april 2017

Nu er årets første hold af forskere, teknikere og studerende ankommet til EastGRIP-forskningslejren på den Grønlandske Indlandsis, der i de næste 4 måneder skal ramme rammerne om en lang række projekter.

Læs mere

80 millioner til forskning i det mørke univers og klimaændringer

20. marts 2017

Dorthe Dahl-Jensen og Jens Hjorth fra Niels Bohr Institutet får tildelt samlet knap 80 mio. kr. fra det nye “VILLUM Investigator” program.
 

Læs mere

Christine Hvidberg ny studieleder

07. december 2016

Christine Hvidberg ny studielederChristine Schøtt Hvidberg, der er lektor i geofysik i Is og Klima på Niels Bohr Institutet er udnævnt til ny studieleder. Hun afløser Lise Arleth, der har været studieleder siden 2012.
 

Læs mere

Mængden af havis kan spores i iskappen på land

27. september 2016

Mængden af havis kan spores i iskappen på landVed at analysere de iskerner, der bores op af iskappen, kan forskerne beregne, hvor meget havis, der har været gennem tiderne i Polarhavet. Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift, Scientific Reports.

Læs mere

Luftens syreforurening er minimeret til før industrialiseringen

19. september 2016

Ny forskning viser, at menneskers forurening med syre i atmosfæren nu næsten er tilbage til det niveau, der var før forureningen startede med industrialiseringen i 1930’erne. Det er undersøgelser af den grønlandske iskappe, der

Læs mere

Stort tillykke til Corentin Reutenauer

23. august 2016

Stor til lykke til Corentin Reutenauer fra Center for Is og Klima, som med stor succes forsvarede sin ph.d.-afhandling tirsdag d. 23. august, 2016.

Læs mere

Advarsel fra fortiden: Fremtidens globale opvarmning kan blive endnu varmere

27. juni 2016

Fremtidens globale opvarmning vil ikke kun afhænge af mængden af udledninger fra menneskeskabte drivhusgasser, men vil også afhænge af klimasystemets følsomhed og respons på feedback-mekanismer.

Læs mere

Stort til lykke til Rasmus Anker Pedersen

23. juni 2016

Stor til lykke til Rasmus Anker Pedersen fra Center for Is og Klima, som med stor succes forsvarede sin Ph.d.-afhandling mandag d. 20 juni, 2016...

Læs mere

Stort til lykke til Anne-Katrine Faber

14. juni 2016

Stort til lykke til Anne-Katrine Faber fra Center for Is og Klima, som med stor succes forsvarede sin Ph.d.-afhandling torsdag d. 2 juni, 2016

Læs mere

Sted på Mars navngives efter Mars-forsker Jens Martin Knudsen

07. juni 2016

Den danske Mars-forsker Jens Martin Knudsen får opkaldt et område på Mars efter sig. Stedet får navnet Knudsen Ridge og har en meget smuk beliggenhed ved Endeavour Krateret tæt ved ækvator.

Læs mere

1 2 3 4 5 6