NEEM åbner for sæsonen 2011 – Københavns Universitet

Center for Is og Klima > Nyhedsfolder > Danske nyheder > NEEM åbner for sæsonen...

28. april 2011

NEEM åbner for sæsonen 2011

NEEM er base for en lang række videnskabelige undersøgelser indenfor klimaspørgsmål


D. 3 maj åbner iskerneborelejren NEEM for sæsonen 2011 - hvis vejret tillader det. NEEM lejren – North Greenland Eemian Ice Drilling -  vil være åben frem til midten af august, 2011.

Af Lone Holm Hansen

Selvom grundfjeldet blev nået d. 27 juli 2010 i en dybde af 2537,36 m, er der stadig mange og nye projekter der venter de omkring 75 deltagere fra de 14 nationer, som har del i NEEM iskerneboreprojektet.

De 75 deltagere vil tilbringe fra et par uger til over en måned i den afsidesliggende lejr, højt oppe på den nordlige del af den grønlandske iskappe, travlt beskæftiget med både videnskabelige projekter og funktioner som er nødvendige for at få lejren til at fungere.

Et udpluk af sæsonens aktiviteter

On-line målinger på den borede iskerne med top moderne og sofistikeret apparatur, boring af korte iskerner og forsøg på at bore gennem bundmaterialet i det dybe borehul, forberedelser til flytning af den 35 t tunge hovedbygning – domen, og opsætning af en seismic station er blot et lille udpluk af de mange projekter og begivenheder, der er planlagt for den kommende sæson.

Følg med i lejrens aktiviteter

Følg med i livet i lejren og de mange spændende projekter, via dagbogen, som regelmæssigt bliver opdateret på NEEM hjemmesiden.


Læs mere om det spændende projektet på NEEM hjemmesiden, hvor du også finder dagbøgerne fra de foregående sæsoner, siden projektets start i 2007.

Besøg også Forskningsiden på Center for Is og Klima’s hjemmeside og få indblik i de mange og interessante forskningsresultater, som blandt andet har oprindelse i NEEM iskerneboreprojektet.