Skrydstrup Airshow 2010 – Københavns Universitet

Center for Is og Klima > Nyhedsfolder > Danske nyheder > Skrydstrup Airshow 2010

09. juni 2010

Skrydstrup Airshow 2010

Center for Is og Klimas udstillingsområde var godt besøgt hele weekenden
Den store Herkules, Skier LC130, som er bygget til at lande på Indlandsisen, fyldte godt op ved Center for Is og Klimas udstillingsområde, under det årlige Airshow.

Center for Is og Klima var igen i år sammen med US National Air Guard på banen med en udstilling, da Flyvestation Skrydstrup i weekenden den 6. og 7. juni var vært for det årlige Airshow.

Mange besøgende valgte at lægge vejen forbi den del af Airshowet hvor Center for Is og Klima, sammen med US National Guard, gjorde sit til at weekenden blev en fantastisk succes. Og trods den strålende sol og det varme sommervejr fik de mange besøgende på centerets udstilling et godt indblik i de polare forhold som hersker i NEEM lejren, på den grønlandske indlandsis.

Weekenden igennem var der stor interesse omkring Center for Is og Klimas udstilling – og mange sagde ja tak til en rundvisning i Skier LC130, som bliver benyttet til at transportere folk og materiel ind og ud af NEEM lejren på den grønlandske Indlandsis, hvor Center for Is og Klima foretager iskerneboringer.

Foruden mange illustrative plakater, havde Center for Is og Klima valgt at udstille to snescootere samt en Nansen slæde og et telt, som normalt bliver brugt af deltagerne i iskerneprojektet, NEEM. Og som et ekstra scoop var det muligt for de besøgende, ikke bare at komme helt tæt på, men også at få en rundvisning i den store Hercules, LC130’eren med ski, fra US National Guard, som gennem feltsæsonen sørger for al transport af personel og feltudstyr til og fra NEEM lejren.

 

 

Læs mere om iskerneboreprojektet NEEM.