Camp view

Lejren

Lejren består af en rund trækuppel, Domen, en række telte og nogle udgravede snehaller.

Fordelen ved at benytte en rund bygning fremfor en firkantet er, at der ikke dannes snedriver omkring en rund bygning. Derfor er der mindre sne der skal skovles væk, når mandskabet åbner lejren om foråret, eller efter storme i løbet af feltsæsonen. 

Domen har to eller tre etager: På nederste etage er der køkken- og spisefaciliteter, brusebad og toilet. Etagerne ovenover er indrettet med kontor- og kommunikationsfaciliteter, opholdsrum og enkelte sovepladser. De fleste sover dog i solide telte, der sættes op hvert forår og tages ned igen om efteråret.

Ved borestedet NEEM har domen 3 etager, og fra kontoret på øverste etage er der overblik over hele lejren:

Trenches

Man bruger en sneblæser til at udgrave snehallerne, og bagefter dækkes de med et let trætag.

Iskernerne bliver boret, opmålt, udskåret og analyseret i haller under sneoverfladen.

Hallerne bliver udgravet med en sneblæser, og dækket med et let trætag.
Denne type konstruktion har den fordel, at det kun er materialerne til tag og gulv der skal transporteres ind til lejren, idet væggene består af sne. Dette er af afgørende betydning, når alt hvad man skal bruge i lejren skal flyves ind med Herculesfly -  hvilket ikke er billigt.

Konstruktionen sikrer også, at temperaturen, hvor iskernerne bliver boret, målt, skåret og opbevaret, altid ligger på ca. -20°C. Og det er vigtigt for iskernerne at temperaturen holdes lav.

Iskerneboret og resten af lejrens faciliteter får strøm fra en dieselgenerator.  Overskudsvarmen fra generatoren bruges til at smelte sne, og derved give vand til lejren.